Network Menu

Styrelsen

Styrelsen 2020

SWEA Austins styrelse för 2020

Sara SalvaSara Salva
Ordförande
epost: austin(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Hej! Född och uppvuxen i Kungsbacka utanför Göteborg flyttade jag 1997 till Californien för att gå på Santa Monica College. Efter 2,5 år där flyttade jag vidare till Pullman, WA för att avsluta mina studier i psykologi vid Washington State University. När universitetet var avklarat bar det iväg till norra Californien, närmare bestämt San Jose. 2006 kände jag att det var dags att åka hem till Sverige igen. Jag lyckades få med mig min pojkvän, numera man, och vi spenderade åtta härliga år i Göteborg där vår dotter också föddes. Så småningom började det dra i flyttarmen igen och 2014 landade vi här i Austin, min mans hemtrakter. SWEA är fantastiskt roligt och det känns extra viktigt att hålla liv i det svenska med tanke på att Isabella bara var sju år då vi flyttade hit och jag önskar att hon alltid kommer känner sig lika hemma i båda språken och kulturerna.

Elin Dilley
Vice Ordförande
Född och uppvuxen i Surahammar och Västerås. Flyttade till Palo Alto Kalifornien 2004 som Au Pair, där träffade jag min man och blev kvar. Jag tog examen i business på Lousiana State University (Go Tigers!) Vi har bott i Austin sedan October 2016. Jag startade barngruppen i Austin så min son kan prata svenska med andra barn. SWEA har tillåtit mig att träffa många underbara svenska kvinnor och jag ser fram emot att få lära min son våra svenska traditioner.

skuggbild-tjejMonia Villasenor
Kassör

 

 

 

skuggbild-tjejJenny Wiklander
Sekreterare

 

 

 

skuggbild-tjejYvonne Gunnarsson
Programansvarig

 

 

 

skuggbild-tjejAnnelie Östlund
SWEA Austin webbredaktör

 

 

 

 

 

Elisabeth KihlbergElisabeth Kihlberg
Medgrundare

Född i Söderköping, tog studenten i Norrköping, en fil kand i Uppsala (statskunskap, historia) och därefter Stockholms Journalisthögskola. Träffade min man Björn Engquist i Uppsala. Vi gifte oss, fick vårt första barn (Erik) och reste till Stanford Univeristy, där Björn fått en Post Doc tjänst. Vi återvände till Uppsala där jag jobbade som journalist på Upsala Nya Tidning. När UCLA (University of California at Los Angeles) erbjöd Björn en tjänst, reste vi dit nu också med vår andre son (Anders). Vi tänkte vara där ett par år, men det blev 22! Jag fick jobb på Svenska Generalkonsulatet i Los Angeles som Informationshandläggare och sedan Vice Consul. Efter nästan 15 år där fick jobb på UCLA, som Associate Director vid UCLA International Visitors Bureau. 2002 flyttade vi till Princeton University och jag fick jobb som Coordinator of Special Projects. 2004 rekryterades Björn till UT (University of Texas at Austin. Jag fick ett arbete på UT som Coordinator of Study Abroad vid universitetet och 2005 var jag med att starta SWEA Austin och var dess första ordförande.