Network Menu

Lite om Austin

Cowboy hattar

Cowboy hattar

Texas är den näst största delstaten I USA, såväl till folkmängd och areal. Texas är 1,5 gånger Sveriges yta. Om Texas vore en självständig stat, skulle den vara den sjunde starkaste ekonomin i världen.

Austin är Texas 4:e största stad och statens huvudstad, det är den 15:e största staden i USA. Austin grundades 1835 och hette då Waterloo. 1838 ändrades namnet till Austin, detta för att hedra Stephen F. Austin som grundade Texas. 1870 blev Austin officiellt Texas huvudstad.

USA:s femte största universitet, University of Texas at Austin, ligger i Austin. Universitetet har över 16 000 anställda och mer än 50 000 studenter. Austin har en hög andel högteknologiska företag och har även profilerat sig som “Silicon Hills”, jämför med Silicon Valley i Kalifornien.

Austin är bland annat berömt för sin musikscen, det finns över 200 livescener som används flitigt! Austin kallas “The Live Music Capital of the World”, och fick smeknamnet 1991, då det upptäcktes att det fanns fler livescener per capita än någon annanstans.

Förutom musik så är staden full av konstnärer av alla sorter, dansare, skådespelare, skulptörer och designers. Austin är även en filmstad och många filmer, tv-serier och reklamfilmer är inspelade här. Skådespelare och artister kan skymtas närhelst man minst anar det. Austin, liksom Hollywood, har en StarMap man kan ägna en dag åt att utforska.

Naturupplevelsen i Austin är fantastisk. Det finns mil av cykel- och vandringsleder, över 200 parker och ungefär 300 dagar av solsken om året! Med tanke på all sol ska vi inte glömma alla naturliga pooler och sjöar man kan svalka av sig i! Varför inte ta sig ett dopp i Barton Springs Pool? Austin toppar även USAs lista vad gäller bästa golfbanorna!

Shopping? Såklart det finns shopping i Austin. Det finns mängder med butiker med kläder, smycken, antikviteter, konst och mycket mer! Om du gillar outlets så har vi det också!!

Vi får inte glömma fladdermössen! Austin kallas även för Bat City. Under Congress Avenue Bridge bor USAs största fladdermuskoloni. Mer än 1,5 miljoner fladdermöss lämnar bron vid skymning och börjar sin jakt på mat. Det kan ta upp till 45 minuter för alla fladdermöss att lämna bron. Bästa tiden på året att se detta skådespel är i augusti, när fladdermössens ungar kan följa med sina mammor.

Ett av Austins motton är “Keep Austin Weird”, och vi kan lova att det verkligen inte är som man föreställer sig!!