Network Menu

Styrelsen 2017

SWEA Austins styrelse för 2017

Hanna Arnby WedinHanna Arnby Wedin
Ordförande
epost: austin(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Jag är uppväxt i Bromma utanför Stockholm och har bott utomlands sedan 2011. När det blev klart att min man och jag skulle flytta ut, tog min mans mamma med mig på en SWEA lunch för hemvändare i Stockholm. Under den lunchen blev det tydligt vilken viktig roll SWEA kan spela för många kvinnor som bor eller har bott utomlands. Dit vi flyttade, Colombia och senare till Mexiko, fanns inte tillräckligt många svenska kvinnor för att starta SWEA chapters. Men sedan slutet av 2015 bor vi här och jag är för första gången del av ett SWEA chapter. SWEA Austin består av en verkligt sprudlande grupp ambitiösa, varma kvinnor som fått mig att trivas extra bra. På fritiden rider jag, går i green belt med våra hundar, tränar, fotograferar, kör motorcykel, sitter i styrelsen för en välgörenhetsorganisation samt umgås med fantastiska vänner.

Martina Engman ReedSara Salva
Kassör

Hej! Född och uppvuxen i Kungsbacka utanför Göteborg flyttade jag 1997 till Californien för att gå på Santa Monica College. Efter 2,5 år där flyttade jag vidare till Pullman, WA för att avsluta mina studier i psykologi vid Washington State University. När universitetet var avklarat bar det iväg till norra Californien, närmare bestämt San Jose. 2006 kände jag att det var dags att åka hem till Sverige igen. Jag lyckades få med mig min pojkvän, numera man, och vi spenderade åtta härliga år i Göteborg där vår dotter också föddes. Så småningom började det dra i flyttarmen igen och 2014 landade vi här i Austin, min mans hemtrakter. SWEA är fantastiskt roligt och det känns extra viktigt att hålla liv i det svenska med tanke på att Isabella bara var sju år då vi flyttade hit och jag önskar att hon alltid kommer känner sig lika hemma i båda språken och kulturerna.

Elisabeth KihlbergElisabeth Kihlberg
Medgrundare

Född i Söderköping, tog studenten i Norrköping, en fil kand i Uppsala (statskunskap, historia) och därefter Stockholms Journalisthögskola. Träffade min man Björn Engquist i Uppsala. Vi gifte oss, fick vårt första barn (Erik) och reste till Stanford Univeristy, där Björn fått en Post Doc tjänst. Vi återvände till Uppsala där jag jobbade som journalist på Upsala Nya Tidning. När UCLA (University of California at Los Angeles) erbjöd Björn en tjänst, reste vi dit nu också med vår andre son (Anders). Vi tänkte vara där ett par år, men det blev 22! Jag fick jobb på Svenska Generalkonsulatet i Los Angeles som Informationshandläggare och sedan Vice Consul. Efter nästan 15 år där fick jobb på UCLA, som Associate Director vid UCLA International Visitors Bureau. 2002 flyttade vi till Princeton University och jag fick jobb som Coordinator of Special Projects. 2004 rekryterades Björn till UT (University of Texas at Austin. Jag fick ett arbete på UT som Coordinator of Study Abroad vid universitetet och 2005 var jag med att starta SWEA Austin och var dess första ordförande.

Kathy SkoldKathy Skold
Medlemsansvarig

Jag är född i California men uppväxt i Texas. Jag träffade min man sista året vid Sam Houston High School i Arlington, Texas. Han var då vår Foreign Exchange Student. Efter ett år flyttade jag till honom i Sverige. Där gifte vi oss, hade våra barn. Under den tiden lärde jag mig språket, gick igenom Svenskt Gymnasium, arbetade, lärde mig om Sverige och skaffade underbara vänner, Jag lärde mig också att uppskatta svensk mat, traditioner och levnads sätt.

Jag bodde i England mellan 1989-2002 sedan flyttade make och jag tillbaka till Sverige men barn blev kvar i England i några år tills alla började flytta till Texas. Av den anledning tog vi steget, när Per pensionerade sig och flyttade tillbaka till mitt hemland 2008!

Jag bestämde mig att jag skulle jag vara med SWEA för att behålla allt svensk inom mig och familjen. Jag blev jätte väl mottagen och har haft olika positioner inom vår SWEA Austin. Mitt största uppdrag hittills var MAME Regionmöte för några år sedan! Nu är jag medlemsansvarig och trivs bra med det!

Ellen RivasEllen Rivas
Vice ordförande och Programkommittén, sammankallande

Jag heter Ellen Rivas. Jag är född och uppvuxen i Örebro. Jag träffade min man i Örebro 2004 och har bott där tills oktober 2014 då vi flyttade till Austin. Vi har två barn födda 2012 och 2015. Jag har pluggat företagsekonomi och medie- och kommunikationsvetenskap på Örebro Universitet. Innan vi fick barn jobbade jag på Axfood som Kampanjkoordinator och Säljledare. Jag har även varit egen företagare och arbetat med utbildning inom försäljning, hudvård och makeup. Är det någon som vill bli fin för ett event- I’m your girl! Här i Austin har jag jobbat på Whole Foods Regional Office som Data Specialist. Sedan föddes Lou och nu är jag hemma med henne. Jag jobbar även hemifrån för Bazaarvoice. Jag har erfarenhet av att föda barn i Sverige och i USA.

Det bästa med Austin är alla aktiviteter som pågår året om. Det finns mycket kul att göra som familj. Vi gillar att hänga i parker och upptäcka nya ställen, till exempel restauranger som även har lekplats. Jag delar gärna med mig av var man kan hitta information om vad som händer. Det jag saknar mest med Sverige är familjen, årstider och endel svensk mat. Att SWEA fanns fick jag reda på via en bekant på Facebook. Det är jätteskönt att ibland få hänga med lite svenskar och prata svenska. På något sätt blir svenska traditioner viktigare när man bor utomlands och tack vare Swea behöver jag inte missa en enda.

skuggbild-tjejDaniella Palmberg
Programkommitté

Mer information kommer!

 

 

Asa AnderssonÅsa Andersson
Sekreterare

Åsa Andersson heter jag och är född och uppvuxen i Stockholm där jag också gick på Kungliga Tekniska Högskolan. SWEA fick jag tips om av några goda vänner som också bott utomlands. En bra organisation som är värdefull för Svenska kvinnor här och runt om i världen. I mina yngre år studerade jag ett år på high school i Pennsylvania och har där fått ta del av den amerikanska kulturen och livet. Större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag varit konsult inom IT där jag på senare år arbetat som IT projektledare.

Min man och våra två barn flyttade till Austin okt 2016 och vi ser fram emot detta spännande äventyr och allt vad det har att erbjuda!

skuggbild-tjejAnnelie Östlund
SWEA Austin webbredaktör

Jag flyttade till Austin från Sundbyberg tillsammans med min man i oktober 2016. Ursprungligen är jag från Eskilstuna men studerade och jobbade på Uppsala Universitet innan vi flyttade mot Stockholm. Jag har också bott i Frankrike där jag var utbytesstudent på en business school. Innan jag flyttade till Austin jobbade jag 5,5 år med ledarskapsutveckling som anordnades världen över. Några saker jag är intresserad av är att resa, TV-spel, katter (jag var volontär på Stockholms största katthemsförening under 7 år), boxning, vin, och roliga aktiviteter i allmänhet! Med SWEA ser jag en möjlighet att påbörja ett nytt nätverk och kunna utbyta erfarenheter med andra som befinner sig, eller har varit, i samma situation som jag.