Network Menu

SWEA Austins styrelse för 2014

Maria SprattMaria Spratt
Ordförande
epost: austin(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Jag föddes I Stockholm, men växte upp i Upplands Väsby. Jag är halv amerikansk och halv svensk. Jag bodde i Väsby tills jag var 16 år, då jag flyttade till London med familjen. I London gick jag till Americanska Skolan i Cobham och sedan till Thames Valley University. Jag träffade min man i England, 1989. Vi gifte oss 1998 och vi har två barn. I 2003 flyttade vi till Austin, Texas. Jag blev medlem i SWEA 2009 när mina föräldrar också flyttade till Austin och tog kontakt med SWEA. Innan dess hade jag inte haft någon kontakt med SWEA. Jag hjälpte till med Lucia det året (eftersom jag älskar att sjunga) och sedan 2010 har varit med i styrelsen som bl a produktansvarig, Lucia ansvarig och vice-ordförande i 2012. Jag jobbar som Beauty Consultant deltid och resten av tiden pysslar jag med att sjunga, tillverka smycken, heminredning och mina barns aktiviteter. Jag ser fram emot att jobba mer med SWEA i år och tycker det är jätteroligt att ha kontakt med alla andra svenska tjejer i Austin.

Martina Engman Reed
Vice-ordförande

Bakgrundsbeskrivningen kommer

Cecilia DahlborgCecilia Dahlborg
Sekreterare

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Jag studerade juridik vid Stockholms universitet och efter studierna och avslutad tingstjänstgöring började jag 2008 att arbeta som biträdande jurist på en affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm. I samband med att jag och min man gifte oss i maj 2012 flyttade jag ned till Madrid i Spanien, varifrån min man kommer. Vistelsen där blev kortvarig eftersom min man redan samma sommar fick ett erbjudande från sitt arbete att under en tid arbeta på deras lokala kontor i Austin. Vår flytt till Austin gick i november 2012. På plats fick jag snabbt kontakt med SWEA och jag insåg till min glädje att det fanns ett antal svenska kvinnor i Austin (jag som hade trott att jag skulle vara ensam). Jag tycker att det är otroligt roligt att det finns ett nätverk som SWEA.

Nina Palmö
Kassör
epost: sweaaustinkassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Bakgrundsbeskrivningen kommer

Emma KriegEmma Krieg
Medlemsansvariga
epost: sweaaustinmedlemsansvarig (at) gmail.com

Jag är född och uppvuxen på Hammarö. Flyttade sommaren 2010 till Sunnyvale i Kalifornien där jag träffade min man. Vi flyttade till Austin sommaren 2012 för hans jobb. Väl på plats kände jag ett behov att ha kontakt med andra svenskar så som jag haft i Kalifornien, så jag tog kontakt med SWEA Austin. Vi har nyligen köpt hus här i Austin så just nu går vår fritid åt att fixa med hus och trädgård.

Camilla MauritzCamilla Mauritz
Sammankallande programkommittén

Jag växte upp på en gård i Tyringe utanför Hässleholm. Efter civilingenjörsexamen 1999 från Lunds Tekniska Högskola, flyttade jag till Austin pga min dåvarande pojkväns arbete. Fick jobb som structural engineer på LCRA, där jag senare träffade min man James. Vi gifte oss i Sverige 2005, och har två barn, Nils Oscar 5 och Nellie 3. Sång, musik, tennis, matlagning, bakning och naturen är gamla intressen från förr som jag försöker hålla vid liv tillsammans med min familj. Vi reser till Sverige minst en gång om året; det är jätteviktigt för mej att svenska språket och kulturen – och givetvis umgänge med min familj – är en stor del av mina barns liv. När vi inte kan va i Sverige tar vi SWEA Austin till hjälp istället, där jag varit aktiv sedan starten 2005.

Elisabeth KihlbergElisabeth Kihlberg
Programkommitté

Född i Söderköping, tog studenten i Norrköping, en fil kand i Uppsala (statskunskap, historia) och därefter Stockholms Journalisthögskola. Träffade min man Björn Engquist i Uppsala. Vi gifte oss, fick vårt första barn (Erik) och reste till Stanford Univeristy, där Björn fått en Post Doc tjänst. Vi återvände till Uppsala där jag jobbade som journalist på Upsala Nya Tidning. När UCLA (University of California at Los Angeles) erbjöd Björn en tjänst, reste vi dit nu också med vår andre son (Anders). Vi tänkte vara där ett par år, men det blev 22! Jag fick jobb på Svenska Generalkonsulatet i Los Angeles som Informationshandläggare och sedan Vice Consul. Efter nästan 15 år där fick jobb på UCLA, som Associate Director vid UCLA International Visitors Bureau. 2002 flyttade vi till Princeton University och jag fick jobb som Coordinator of Special Projects. 2004 rekryterades Björn till UT (University of Texas at Austin. Jag fick ett arbete på UT som Coordinator of Study Abroad vid universitetet och 2005 var jag med att starta SWEA Austin och var dess första ordförande.

Anna LindgrenAnna Lindgren
Programkommitté

Jag är född i Gävle men växte upp i Umeå och i Uppsala. Jag har alltid älskat att resa, så efter avslutad sjuksköterskeexamen vid Uppsala Universitet flyttade jag till London där jag jobbade inom intensivvard, och även läste vidare inom det. 2002 flyttade jag till San Francisco, och min man Eric och jag gifte oss där 2007. För ett par år sedan flyttade vi till Austin, där vi bor i North University området. Jag är hemma mamma till Lucas som är 5 och Holly som är 4 år, men tänker mig nog tillbaka till sjuksköterskeyrket sa småningom. Pa fritiden tycker jag om att läsa, cykla, laga mat och umgås med vänner och familj.

Nina RaoNina Rao
Programkommitté

Nina Rao är född i Danmark till en svensk mamma och indisk pappa. Hon har aldrig bott i Sverige men eftersom hon ofta besökt landet och är uppvuxen med svenska traditioner, känner hon ändå en stark tillknytning till Sverige. Nina är journalistutbildad och bor i Austin, där hon jobbar inom tech-industrien som redigerare.

Anna TallentAnna Tallent
Sammankallande fundraising- och produktkommitté

Jag är född i Karlstad och uppvuxen i Stockholm. Jag flyttade till USA efter gymnasiet för att friidrotta på stipendium i San Marcos, Texas. Efter att jag avslutat mina studier började jag jobba som revisor på ett stort revisionsföretag. Där träffade jag min man Jacob. Vi har två barn, Olivia 4 år och Maya 2 år. Olivia är född i England där vi bodde under en två års tid. Jag gick med i SWEA samma år som avdelningen grundades i Austin 2005. Sedan dess har jag varit aktiv som SWEA bladredaktör, medlemsansvarig och vice president. Blev vald till ordförande för SWEA Austin 2011. SWEA är en väldigt viktig del av mitt liv, speciellt nu när jag har barn, för att upprätthålla det svenska språket och alla traditioner. På fritiden gillar jag att tillbringa mycket tid med min familj, försöker springa när jag har en ledig stund, lyssna på musik och resa.

Sandra MetoyerSandra Metoyer
Fundraising- och produktkommitté

Jag är född och uppvuxen i Trelleborg. Efter gymnasiet flyttade jag till Schweiz för att studera Hotel Management. Väl färdigutbildad bar det av till New Orleans och ett jobb på W Hotel. Jag insåg snabbt att hotellbranschen nog inte var något för mig, så jag sadlade om och läste istället ekonomi på University of New Orleans. Idag jobbar jag som finansanalytiker för Charles Schwab. Min amerikanske man träffade jag bara några månader efter jag flyttat till New Orleans. När orkanen Katrina slog till i New Orleans hösten 2005 bestämde vi oss för att flytta därifrån för gott. På så vis hamnade vi i Austin, en stad som vi trivs mycket bra i.

Hannah AlbrachtHannah Albracht
SWEA Austin bladet redaktör

Jag växte upp i Bålsta med två systrar, en mamma från Stockholm, och en pappa från Virginia Beach. Vi bodde i Sverige tills jag var 12 och då flyttade pappas jobb oss till Santa Clara, Kalifornien där vi bodde i 3 år tills vi flyttade till Georgetown, Texas. Jag pluggade journalistik och spanska på Texas State i San Marcos och flyttade till Austin när jag blev lärare till femte klassare. Jag var involverad lite i SWEA i high school och medan jag gick på universitetet men det är först nu jag har blivit engagerad på riktigt. Jag tycker det är jättekul att vara redaktör för bladet och att vara med på alla SWEAs aktiviteter och träffa andra svenska kvinnor i området. Det är väldigt viktigt för mej som lämnade Sverige som barn och inte har kunnat åka tillbaks på väldigt länge.

VIcki AlmstrumVicki Almstrum
SWEA Austin webbredaktör

Jag är amerikanska, född i Nebraska med svenska rötter. Jag jobbade åt Philips Elektronikindustrier i Järfälla i fyra år (och lärde mig svenska under den perioden). Jag träffade Torgny på jobbet och 1988 giftade vi oss och flyttade till Austin. Jag blev medlem i SWEA 2005, när SWEA Austin grundades, och sedan 2007 har jobbat som en del av SWEA Internationals webbredaktion.