SWEA Austins styrelse för 2015

Martina Engman ReedMartina Engman Reed
Ordförande
epost: austin@sweaarkiv.org

Jag föddes i Märsta men är uppvuxen i Sävar utanför Umeå. Efter gymnasiet så åkte jag till Florens i Italien för att studera italienska och resa runt. Där träffade jag Nick som är från Houston. Efter ett halvår i Italien så flyttade jag hem till Umeå och började studera till civilingenjör i energiteknik. När Nick var färdig med sin utbildning så flyttade han till Umeå med mig. Vi gifte oss 2012 och efter ett och ett halvt år i Umeå så bestämde vi oss för att flytta till Austin. Jag tog kontakt med SWEA Austin innan vi lämnade Sverige och fick ett varmt välkomnande. Jag är glad att det finns så många trevlig svenska kvinnor här på andra sidan jorden att dela kultur, traditioner och erfarenheter med. Här i Austin har jag avslutat mina studier på distans och ska nu börja jobba för Bee USA. På fritiden tycker jag om att sticka, läsa, utforska Austin och Texas och vara ute i naturen.

Emma KriegEmma Krieg
Vice-ordförande och Medlemsansvariga
epost: sweaaustinmedlemsansvarig (at) gmail.com

Jag är född och uppvuxen på Hammarö. Flyttade sommaren 2010 till Sunnyvale i Kalifornien där jag träffade min man. Vi flyttade till Austin sommaren 2012 för hans jobb. Väl på plats kände jag ett behov att ha kontakt med andra svenskar så som jag haft i Kalifornien, så jag tog kontakt med SWEA Austin. Vi har nyligen köpt hus här i Austin så just nu går vår fritid åt att fixa med hus och trädgård.

Becca MillerRebecca Miller
Sekreterare

Jag heter Becca och jag börjar mitt första år som medlem i SWEA Austins styrelse nu. Jag har bott i USA nu i femton år och flyttade till California med min familj från Stockholm när jag var tio år och vidare till Texas när jag fyllde tretton. I 2013 så bodde jag utomlands i Belgien och Polen för sex månader var. Jag älskar att fotografera, resa, cyckla, vara ute i naturen, och läsa.
Christel Uhde
Kassör
epost: sweaaustinkassor@gmail.com

Bakgrundsbeskrivningen kommer

Elisabeth KihlbergElisabeth Kihlberg
Programkommitté, sammankallande

Född i Söderköping, tog studenten i Norrköping, en fil kand i Uppsala (statskunskap, historia) och därefter Stockholms Journalisthögskola. Träffade min man Björn Engquist i Uppsala. Vi gifte oss, fick vårt första barn (Erik) och reste till Stanford Univeristy, där Björn fått en Post Doc tjänst. Vi återvände till Uppsala där jag jobbade som journalist på Upsala Nya Tidning. När UCLA (University of California at Los Angeles) erbjöd Björn en tjänst, reste vi dit nu också med vår andre son (Anders). Vi tänkte vara där ett par år, men det blev 22! Jag fick jobb på Svenska Generalkonsulatet i Los Angeles som Informationshandläggare och sedan Vice Consul. Efter nästan 15 år där fick jobb på UCLA, som Associate Director vid UCLA International Visitors Bureau. 2002 flyttade vi till Princeton University och jag fick jobb som Coordinator of Special Projects. 2004 rekryterades Björn till UT (University of Texas at Austin. Jag fick ett arbete på UT som Coordinator of Study Abroad vid universitetet och 2005 var jag med att starta SWEA Austin och var dess första ordförande.

Anna LindgrenAnna Lindgren
Programkommitté

Jag är född i Gävle men växte upp i Umeå och i Uppsala. Jag har alltid älskat att resa, så efter avslutad sjuksköterskeexamen vid Uppsala Universitet flyttade jag till London där jag jobbade inom intensivvard, och även läste vidare inom det. 2002 flyttade jag till San Francisco, och min man Eric och jag gifte oss där 2007. För ett par år sedan flyttade vi till Austin, där vi bor i North University området. Jag är hemma mamma till Lucas som är 5 och Holly som är 4 år, men tänker mig nog tillbaka till sjuksköterskeyrket sa småningom. Pa fritiden tycker jag om att läsa, cykla, laga mat och umgås med vänner och familj.

Cecilia DahlborgCecilia Dahlborg
Programkommitté

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Jag studerade juridik vid Stockholms universitet och efter studierna och avslutad tingstjänstgöring började jag 2008 att arbeta som biträdande jurist på en affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm. I samband med att jag och min man gifte oss i maj 2012 flyttade jag ned till Madrid i Spanien, varifrån min man kommer. Vistelsen där blev kortvarig eftersom min man redan samma sommar fick ett erbjudande från sitt arbete att under en tid arbeta på deras lokala kontor i Austin. Vår flytt till Austin gick i november 2012. På plats fick jag snabbt kontakt med SWEA och jag insåg till min glädje att det fanns ett antal svenska kvinnor i Austin (jag som hade trott att jag skulle vara ensam). Jag tycker att det är otroligt roligt att det finns ett nätverk som SWEA.

Telise RodelvTelise Rodelv
Programkommitté

Jag är född i Norge och åkte till Seattle när jag var 21, där jag bara kände en person. Jag träffade snart en svensk man och lärde känna hans syster och hennes familj som bestod av två små barn, som inte förstod min nordnorska dialekt. Jag lärde mig snabbt att tala och läsa svenska, men lärde mig aldrig att skriva på svenska. Jag har aldrig bott i Sverige, men lärde mig att älska språket, musiken och sederna från landet tillsammans med mina svenska vänner här i USA och under många resor till Sverige. Jag har bott både på väst- och östkusten och även i centrala USA och kom till Austin 2013 för att gå i pension. Som konstnär så går man aldrig i “pension” utan fortsätter att ha roligt och vara kreativ så länge man andas. Jag visar mina målningar och mina nyaste åtaganden inom ”art clothing” på min websida www.TeliseRodelv.com och på Facebook. Jag är väldigt glad att jag kan prata svenska med alla svenskor här i Austin och även ta del av svenska seder och högtider. Era vackra barn dansande runt julgranen framkallar många vackra minnen.

Annika Lundmark Seaton
Fundraising- och produktkommitté, sammankallande

Bakgrundsbeskrivningen kommer

VIcki AlmstrumVicki Almstrum
SWEA Austin webbredaktör

Jag är amerikanska, född i Nebraska med svenska rötter. Jag jobbade åt Philips Elektronikindustrier i Järfälla i fyra år (och lärde mig svenska under den perioden). Jag träffade Torgny på jobbet och 1988 giftade vi oss och flyttade till Austin. Jag blev medlem i SWEA 2005, när SWEA Austin grundades, och sedan 2007 har jobbat som en del av SWEA Internationals webbredaktion.